Noe gikk galt

Du kan forsøke å laste inn siden på nytt. Om feilen vedvarer kan du ta kontakt med oss på post@boldbooks.no.

Feilkode 418

KONGE: Metoden for en forfatter

Sist oppdatert for ett år siden

Øystein «Pølsa» Pettersen er intervjuet i BoldBooks sin podcast og forteller bl.a. om hvordan man kan nå sine mål gjennom å bruke KONGE metoden. Det kommer også noen flere gullkorn som vil motivere til å komme i gang med ditt bokprosjekt for alvor.

Øystein «Pølsa» Pettersens bok «Helt konge» var den mest solgte sakprosaboka i første halvår i 2022. Øystein valgte å gi ut selv fordi det passet godt inn med hans «Konge» filosofi om å nå mål selv. Han kunne også melde at etter å ha vært i kontakt med diverse forlag tenkte han at «det ikke hadde skjedd mye siden Gutenberg», og da fikk han enda mer lyst til å være med å utvikle/utfordre bokbransjen videre.

Det å gi ut bok er nesten som å bli verdensmester, og «Kongemetoden» vil derfor være en egnet metode for å nå sine mål, også som forfattere.

Hvordan bruke KONGE-metoden for å kunne lykkes med å gi ut bok?

KONGE-metoden er universell, det er slik jeg angriper mine mål. Det hjelper ikke å kunne eller å vite om den. Det eneste som hjelper er å bruke den. Gjøre, er det sentrale her. Resultatet er produktet av det du faktisk gjør. Akronymet KONGE står for fem steg som fører til at du vil føle deg som en konge.

K = Konkret mål: Hvis det konkrete målet er å skrive en bok, så er det et tydelig mål.

O = Oversikt over hvor du er i dag og hva som skal til for å nå målet. Det innebærer å sette seg mer inn i hva som skal til for å skrive og gi ut en bok. Hva vil det kreve av deg, hvem må du samarbeide med, hva må du ha av hjelp osv.

N = Nøyaktig planlegging innebærer å planlegge nøyaktig det som du må gjøre for å nå målet ditt. Det handler ofte om å sette av tid til å skrive bok, og slutte å gjøre ting som avsporer.

G = Gjennomføre er det faktisk å gjøre, ikke bare tenke, drømme, men å faktisk sikre fremdrift ved å utføre det som er nøyaktig planlagt.

E = Evaluering, sjekk at det du gjør fører deg nærmere målet ditt. Dersom du ikke kommer nærmere målet ditt, stopp opp, lære av den nye innsikten og justere kursen videre.

Hvis du bruker denne metoden, kommer du den til å føre deg nærmere alle mål «i hele verden». Det kan Pølsa underskrive på.

Veien blir til hvis du går

Avslutningsvis understreker «Pølsa» at mange sier at veien blir til mens man går, men det stemmer ikke. De fleste venter og «løper i hamsterhjulet», det det dreier seg om er «hvis du går» da kommer du nærmere målet. Det blir som å si «la oss se hva som skjer», det er ansvarsfraskrivelse. Man skriver ikke en bok ved å se hva som skjer, du må sette deg foran PC og skrive en bok. Ikke vent på at målene skal oppfylles, da er du en drømmer, det er ikke det samme som å sette seg konkrete mål og gå i gang mot det.

Lytt til Podcasten her

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

BoldBooks Logo
ALLi Partner Member
Ikon
Ikon
Ikon
Ikon
© BoldBooks 2024