Noe gikk galt

Du kan forsøke å laste inn siden på nytt. Om feilen vedvarer kan du ta kontakt med oss på post@boldbooks.no.

Feilkode 418

MØT Ann-Sofi Sigmundsdatter Emilsen

Sist oppdatert for 2 år siden

Hva er det beste med jobben din?

– Å få samarbeide med forfattere, og få lov til å lese og være med på å utvikle et manus, som ofte er et svært personlig prosjekt. Det er en stor tillitserklæring.

Hvordan endte du opp i denne jobben?

– Språk, skriving og litteratur i ulike former har alltid vært en essensiell del av livet mitt. Jeg begynte å frilanse for ulike forlag mens jeg jobbet som bibliotekar på Deichman. Dette var på starten av 00-tallet, og siden har jeg fortsatt både som forlags- og manusarbeider og bibliotekar.

Hva er du best på?

– Å se potensiale og mulighetene i et manus. Og minst like viktig, å identifisere litterært og språklig daukjøtt.

Hva er du ikke så god på?

– Jeg skulle gjerne hatt mer kunnskap om lingvistikk og språkteori.

Hva er dine tre beste råd til forfattere?

– Skriv litt hver dag. Ikke vent på Den Store Inspirasjonen, men se på skrivingen som en muskel som må trenes, vedlikeholdes og utvikles hver dag.

– Tenk gjennom hva og hvor du vil med det du skriver.

– Les selv variert litteratur i ulike sjangre. Ikke for å plagiere, selvsagt, men for å utvide din litterære horisont og forstå at tekster kan bøyes og tøyes i alle mulige retninger. Det finnes ingen grenser innen litteratur.

Hvorfor BoldBooks?

– Fordi det gir meg muligheten til å samarbeide med mange ulike forfattere og jobbe med mange ulike prosjekter. Det er veldig, veldig givende.

Hva leser du akkurat nå?

– Jeg leser alltid mange ulike bøker samtidig; akkurat nå holder jeg på med Størst av alt av Lone Frank, Livets aks av Sven Delblanc, To have and be had av Eula Biss, Olav H. Hauges dagbøker, The hard crowd av Rachel Kushner og Culture and resistance av Edward Said.

Har du et bra sitat på lager?

– The need to write comes from the need to make sense of one's life and discover one's usefulness.” Dette er et sitat fra en av mine desiderte favoritt-forfattere, John Cheever.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

BoldBooks Logo
ALLi Partner Member
Ikon
Ikon
Ikon
Ikon
© BoldBooks 2024