Noe gikk galt

Du kan forsøke å laste inn siden på nytt. Om feilen vedvarer kan du ta kontakt med oss på post@boldbooks.no.

Feilkode 418

Nyopprettet pris for Norges beste indiebokutgivelser

Sist oppdatert for 2 måneder siden

PRESSEMELDING, 17. november 2023 

Indiebøker har aldri hatt bedre kvalitet, solgt bedre eller fått mer oppmerksomhet. Den økende trenden, hvor forfattere gir ut egne bøker og beholder kunstnerisk kontroll, rettigheter og inntekter selv, har for lengst kommet til Norge. Nå hedres indieboka med en festival og nyopprettet pris: Årets Indiebok. 

– Vi smeller med kanonene! Indieboka fortjener en egen festival og en egen pris! Det er uavhengige forfattere som står for nyskaping og bringer bransjen fremover. Dette tjener hele bokbransjen, sier Roger Pihl, initiativtaker til festivalen og prisen. Roger Pihl er redaktør på BoldBooks, selv forfatter av over åtti bøker. 

–  Det har vært økende interesse for selvpublisering de siste årene, hvor indiebøker har toppet bestselgerlistene og vunnet Nordisk råds litteraturpris. I Tyskland er hele 50 % av bøkene som utgis selvpubliserte, nå ser det ut til at Norge følger etter.  Vi ønsker å bidra til at uavhengige forfattere løftes fram og at de gode utgivelsene får den anerkjennelsen de fortjener, sier gründer og daglig leder i BoldBooks, Kristin Over-Rein. –  De siste årene har vi sett helt tydelig hvordan kvaliteten på bøkene har økt, og vi er svært stolte av resultatene forfatterne oppnår.

 

Indiebok-komiteen-2023-web.jpeg
– Vi gleder oss til våren, hvor vi skal feire indieboka med en egen festival og prisutdeling, sier initiativtaker Roger Pihl. 
Her er arrangementskomiteen samlet, fra venstre: Kristin Over-Rein, Heidi Midtun Larsen, Karianne Aanestad, Roger Pihl og Camilla Talleraas. 
 

Fakta

  • Indiebokprisen deles ut på Indiebokfestivalen den 19. april 2024, på Litteraturhuset i Oslo
  • Festivalen er støttet av stiftelsen Fritt Ord
  • Det kåres vinnere i tre ulike sjangere; skjønnlitteratur, sakprosa og barne- og ungdomslitteratur
  • Alle norske indiebøker utgitt i 2023, kan nomineres
  • En jury bestående av fagpersoner vil vurdere nominerte bidrag opp mot kriterier som litterær kvalitet, språk, dramaturgi, originalitet og design, og kårer vinnerne
  • Påmeldingsskjema og kriteriene for tildeling, se siden Indiebokprisen

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

BoldBooks Logo
ALLi Partner Member
Ikon
Ikon
Ikon
Ikon
© BoldBooks 2024