Noe gikk galt

Du kan forsøke å laste inn siden på nytt. Om feilen vedvarer kan du ta kontakt med oss på post@boldbooks.no.

Feilkode 418

3 tips til å selge flere bøker uten å fremstå som en selger

Sist oppdatert for en måned siden

Å selge flere bøker er viktig for de fleste forfattere, ved siden av å få ut en god historie. Her er noen tips til hva som gjør boka mer salgbar, sånn at du forhåpentligvis kan selge flere bøker.

Skal du selge bøker må du begynne planleggingen tidlig

Du må begynne å selge boka lenge før den kommer fra trykk. Detter betyr at du må jobbe med salg fra starten. Du må integrere salgsarbeid i alt du gjør. Tenk målgrupper, kanaler, budskap, i alt du gjør. Høres det rart ut?

Still deg disse spørsmålene: Hvorfor gjør jeg dette? Hvorfor skriver jeg denne boka? Hva har jeg på hjertet og hvorfor er det viktig? Hvorfor skal folk bry seg? 

Når du har svarene, så kommuniserer du dette, til målgruppen din, i kanalene de er.

 

Les også: Gi ut bok på eget forlag – et stort mysterium

 

Presenter boka godt i nettbokhandelen

Hvordan boka presenteres for leseren har alt å si. Omslaget er førsteinntrykket du gir leserne. Omslaget skal visualisere essensen av boka, og stilen og uttrykket må pirre riktig målgruppe, og fungere til sjangeren din. Her er det et viktig moment å begynne tidlig, og samarbeide med den rette omslagsdesigneren. Sammen skaper dere nøyaktig det uttrykket du er ute etter. Hvis omslaget virker tiltalende blir det også mer interessant å lese baksideteksten

Spesielt de første ordene i denne teksten er viktig. En fengende start avgjør om man leser videre. Fortell nok om innholdet til at det pirrer nysgjerrigheten, men ikke så mye at du har avslørt hele handlingen. Tenk også på hvordan du fremstiller deg selv i den mystiske forfatterteksten, som altfor mange overser betydningen av. Ikke glem forfatterportrettet. Bruk en proff fotograf, og bruk det bildet du virkelig kan stå inne for.

Alt som er innpakningen til boka er ditt salgsess. I et bokomslag ligger det image, merkevarebygging, budskap, og klarer du å vekke interesse og få leseren din interessert i å se på og åpne boka, så øker sjansen for at han kjøper den.

Husk også: Hvis du vil gjøre boka di tilgjengelig i de fleste store, norske nettbokhandlere, må du inngå avtale med Bokbasen. Via Bokbasen har du full kontroll på hvordan boka di presenteres i nettbokhandelen. Nytt her er muligheten for å “bla i boka”, og du bør benytte deg av denne muligheten via Mentor.

Les også: Bokbasen – for synlighet i nettbokhandlere. Svar på alt du lurer på.

Skap din egen verden og inviter leseren inn i den

Du må ha en kanal, og her står du fritt til å velge den som passer deg, tiden din og økonomien din. Facebook, en blogg, Instagram, LinkedIn, e-post, det er helt opp til deg. Men du må være der hvor leseren din er, og du må by på innhold som henger sammen med og forsterker budskapet ditt. 

Hva kan du skrive i blogginnlegg for å gjøre leserne interesserte nok til å kjøpe boka? Kan du gi noen smakebiter fra boka? Kan du skrive relevante artikler eller innlegg for målgruppa di?

Tips: tenk på hvordan du kan fange opp potensielle lesere som googler etter noe som boka di handler om. Skriv blogginnlegg rundt aktuelle søkeord for å lede dem inn på nettsiden din og la dem oppdage boka der.

Uten et kvalitetssikret produkt kommer du ikke langt: Invester i kvalitet

Før du tenker på å selge boka, og før du trykker boka – sørg for at alle aspekter og deler av produksjonen av boka er kvalitetssikret og ivaretatt av fagpersoner. Ta deg god tid til å utvikle manus, bruk redaktør, bruk språkvasker og korrekturleser. Bruk omslagsdesigner og ombrekker. En bra bok både innvendig og utvendig er den beste formen for markedsføring du kan få. Fornøyde lesere vil anbefale boka videre. Folk elsker å anbefale videre. Husk på det!

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

BoldBooks Logo
ALLi Partner Member
Ikon
Ikon
Ikon
Ikon
© BoldBooks 2024