Noe gikk galt

Du kan forsøke å laste inn siden på nytt. Om feilen vedvarer kan du ta kontakt med oss på post@boldbooks.no.

Feilkode 418

Markedsføring i sosiale medier – noen tips til nybegynneren

Sist oppdatert for 16 dager siden

Sosiale medier er ditt viktigste redskap i markedsføring. Fordi det er gratis, personlig, tilgjengelig og enkelt i bruk. Men hvordan gjør man det? Hva er triksene? Hvor mange «steder» må man være samtidig for å få dette til? Holder det å skrive noe en gang i blant? Hvor mange ganger kan man fortelle folk om boka si før de går lei?

Hvorfor markedsføring i sosiale medier?

Leserne dine sitter ikke nødvendigvis klare når du trenger å selge en bok. Det er ikke sikkert at de vet om deg engang! Du må finne leserne dine, skape en relasjon og opprettholde den relasjonen.

Du kan ikke velge når du vil ha et forhold til folk. Du må ta initiativ, vente på svar, og følge opp.

Og sosiale medier handler om nettopp det.


I sosiale medier er algoritmene din beste venn!

Det er ikke noe poeng å ha en Facebook-konto om du ikke bruker den. Det hjelper ikke å ha Twitter, LinkedIn, Instagram, Ello, Underskog, SnapChat og TikTok om du bare er innom en sjelden gang.

Systemene er bygget opp rundt algoritmer, en slags matematikk, som for eksempel gir klikkbaserte delinger.

Så om du skal være med på sosiale medierkjøret, må du kjøre selv også.

For hver «like» du får, dukker innlegget ditt opp i flere nyhetsstrømmer. For hver «kommentar» du får, dukker innlegget ditt opp i enda flere nyhetsstrømmer.

Jo mer interaksjon du har, jo bedre er det for eksponeringen din. Så enkelt kan det være. Til en start.

Så kjære forfatter: vær litt skamløs. Inviter folk til å bli venn, selv om du aldri har møtt dem. Inviter dem til å like siden din også. Delta i grupper og kast deg uti diskusjoner og samtaler med iver og glød! Vær fryktløs i din tilnærming til sosiale medier!


Kontoer, sider og grupper

Du har en privat konto. Du har en forfatterkonto. Du har en side for hver bok. Du har en kursside. Du har en gruppe for de to første bøkene dine. Du har en gruppe som du startet for lenge siden, som du har glemt at du har.

STOPP DER!

Du trenger ikke å lage en ny side eller gruppe for hver bok. 

Det blir veldig mye å holde styr på, og har du ikke trafikk på alle disse sidene dine blir de bare borte fra nyhetsstrømmen din.

Det er kanskje flott å ha en side for hver bok, men da må du også holde et jevnt tempo på sidene.

Dette flater også som regel ut etter en liten stund, når bokstormen har lagt seg, og du sitter med hodet nedi PCen for å skrive neste bok.

Så et godt råd til deg: Lag din forfatterside, og hold alt innhold der. En tilhørende gruppe for topptilhengere kan også være klokt.

For man kan nemlig invitere folk med e-postadresser til en gruppe. Det kan man ikke med en side.

 

Les også: 52 tips til hva du kan dele på sosiale medier

Innholdet som er tilpasset sosiale medier

Ja, det var dette innholdet, da. Ingen er på sosiale medier for å kjøpe bøker eller for å få reklame trykket opp i fleisen.

Men slik har det blitt, vi har vendt oss til det, og det er bra, for da har vi noe å jobbe med.

Men hva skal man så dele? Og hvordan skal man dele det?

Her gjelder det å finne en balansegang mellom personlig og profesjonell. Dele av deg og ditt, men aldri privat. Sørge for at innholdet er 80/20 nyttig og markedsføring.

Still deg selv følgende spørsmål: Hvorfor skal noen følge meg? Hva har jeg å by på som gjør at det er interessant å følge meg? Hva kan jeg gi, som skiller meg fra andre? Hva er verdiene mine? Hva er temaene mine?

Et godt råd er å holde innholdet sentrert rundt maks tre-fem temaer, og sørge for å holde den samme tonen i alle innlegg.


Sharing and caring

Jo, så var det dette med deling. For det er ikke noe poeng i å bruke tid på å skrive innlegg hvis du ikke bruker litt tid på andres innlegg. Lik, kommenter og del. Interaksjon. Aksjon.

Sosiale medier er ingen egotripp, hvor du legger ut ditt og lukker appen. Nei! Du må bry deg om de andre som er der ute også.

Dette er sosialt. Det ligger i navnet, men det kan være lett å glemme, for det er så himla tidkrevende. Det er der publiseringsplanen kommer inn.


Publiseringsplanen – et must for dine sosiale medier

Mange opplever å føle seg slukt av sosiale medier, og da kan det være klokt å være litt streng med seg selv! Organisert, i det minste.

Publiseringsplanen er et nyttig verktøy som sørger for at du ikke glemmer å gjøre det du skal, der du skal gjøre det og når du skal gjøre det.

En publiseringsplan er enkelt å lage. Alt du trenger er et ark, en linjal og en blyant. Eller du kan lage en tabell på datamaskinen din.

Her fyller du inn datoer, tider, kanaler og innhold. Røffly. Så holder du deg til det.

PS: Apropos innhold. Film, bilde og tekst. I den prioriterte rekkefølgen. Hvis du ikke bruker Reels enda, er det på høy tid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

BoldBooks Logo
ALLi Partner Member
Ikon
Ikon
Ikon
Ikon
© BoldBooks 2024