Information in English

Hva er BoldBooks?

BoldBooks.no er en selvbetjeningsløsning for forfattere som ønsker å gå utenom forlag. Du gir ut din egen bok og beholder rettigheter, kontroll og inntekter. Vår visjon er å bli forfatternes førstevalg når de skal gi ut en bok.

Vår målsetting er å gi forfattere større eierskap til bøkene sine, uten at det tar for mye tid og krefter. Ved å samle alle ledd i en bokproduksjon blir dette mulig, og som forfatter kan du konsentrere deg om det som er aller viktigst – nemlig å skrive.

BoldBooks er et teknologiselskap og utvikler en plattform som skaper kontakt mellom forfattere og leverandører av forfattertjenester. Her finner du alle tjenester du trenger for å utvikle, produsere, markedsføre og selge din egen bok. Du kontrollerer med andre ord hele prosessen selv, og manusrettigheter og inntekter fra boksalg tilfaller ingen andre enn deg. Vi er her for å støtte deg – hele tiden.

I tillegg jobber vi idealistisk, og har blitt et talerør for uavhengige forfattere, småforlag og andre som er imot maktkonsentrasjonen i bokbransjen. BoldBooks er invitert av Kulturdepartementet for å gi innspill til kunstnermeldingen om forfatterøkonomi og statlige støtteordninger. Vi forsøker å påvirke litteraturpolitikken i Norge. Vi foreslår endringer som kan gi et større mangfold av bøker og som kommer forfatterne til gode.

BoldBooks er godkjent partnermedlem av Alliance of Independent Authors.

Les hva mediene skriver om BoldBooks.

BoldBooks er støttet av Innovasjon Norge, Kulturrådet og Norges Forskningsråd.
Innovasjon Norge logo Kulturrådet logo

Hva er vi ikke?

BoldBooks er ikke et forlag. Vi eier ingen bøker, og har ingen økonomiske rettigheter til bøkene. Forfattere som har utviklet og produsert bøker ved hjelp av tjenester fra BoldBooks beholder selv alle rettigheter til bøkene sine.

Forretningsidé og forretningsmodell

BoldBooks AS vil modernisere og digitalisere bokutgivelsesprosessen ved å selge komplette tjenester og verktøy til forfattere. Slik kan man enkelt gi ut sin egen bok uten å gå gjennom mellomledd som forlag. Med BoldBooks får forfatteren bedre kontroll og sitter igjen med større andel av inntektene fra salg av boka enn hos et forlag. Selvpubliserte bøker vil få forutsigbare kostnader og høyere kvalitet enn hva som har vært vanlig tidligere. Via BoldBooks’ digitale plattform kan forfattere få markedsført og solgt bøkene sine.

Vår forretningsmodell er å ta et formidlingsgebyr av alle bøker og tjenester som formidles gjennom boldbooks.no. Se brukerbetingelsene for forfatter og leverandør for oppdaterte satser. I tillegg selger vi markedsføringstjenester for bøker og arrangerer kurs og seminarer for våre kunder.

BoldBooks er opptatt av god kvalitet i bokutgivelser. Underleverandørene har vært gjennom en godkjenningsprosess før de får stå oppført på siden. Les mer om våre kvalitetssikringsrutiner.

Teamet

Kristin Over-Rein
Gründer og daglig leder (CEO)
Tidligere digital rådgiver og forfatter. Erfaring fra egen forlagsvirksomhet. Jobber med plattformstrategi, videreutvikling og kapitalinnhenting.
tlf 976 26 847
kristin@boldbooks.no


Heidi Midtun Larsen

Heidi Midtun Larsen
Kundeansvarlig
Utdannet innen kreativ skriving og kulturledelse. Erfaring fra forlag og bokhandel. Jobber med markedsutvikling, salg og oppfølging av kunder og leverandører.
heidi@boldbooks.no


Christelle Ravneberget
Markedsrådgiver
Utdannet tekstforfatter og har en internasjonal sertifisering i digital markedsføring. Jobber med markedsføring av BoldBooks og av forfattere/bøker. Rådgiving og support for forfattere innen bokutgivelse.
christelle@boldbooks.no


Thomas Bjørnstad, utvikler i BoldBooks

Thomas Bjørnstad
Full-stack utvikler
Kompetanse i full-stack utvikling, med hovedvekt på front-end. Jobber med webutvikling, webdesign, brukervennlighet, brukertesting, betalingsløsninger. Strategisk og operasjonelt IT-prosjektarbeid.


Ole Kristian Rønningen
Medgründer/forretningsrådgiver
Innleid på timesbasis fra medgründerselskapet DocStream, hvor han er daglig leder. Utdannet innen markedsføring. Har startet og investert i flere selskaper.


Rino Falstad
Senior utvikler, innleid fra medgründer

Styret i BoldBooks AS

Øystein Nygård
Styreleder
Tidligere PwC-konsulent og partner. Bidrar nå i den norske tech-landskapet gjennom selskapet iXcelio. Internasjonal erfaring fra plattformen Salesscreen. Amazon-forfatter.


Arne Berggren
Styremedlem
Skjønnlitterær forfatter av flere bøker. TV-serieutvikler og produsent. Gründer og daglig leder av Shuuto. Tidligere styremedlem i Den norske forfatterforening.


Ole Kristian Rønningen
Styremedlem


Kristin Over-Rein
Styremedlem

Rådgivende styre

Arne Krokan
Faglitterær forfatter, professor NTNU,
foredragsholder, foreleser og rådgiver innen
digitalisering, nettverksøkonomi og samfunnsendring.


Axel Krabberød
Plattformstrategi, IP, merkevare, digital og inbound markedsføring

Gründere og eiere

Gründere av BoldBooks er Kristin Over-Rein og DocStream v/Ole Kristian Rønningen

Org.nr: 917 634 327 MVA

BoldBooks AS eies av:

  • Arkania Invest AS (gründer Kristin Over-Rein): 42,5 %
  • DocStream AS (medgründer): 37,3 %
  • Øvrige investorer (108 aksjonærer): 20,2 %

Kontakt

For generelle spørsmål og tilbakemeldinger, ta kontakt på post@boldbooks.no

Telefon: 922 37 775. Vår telefontid er mandag til fredag 12:00 – 14:00.

Adresse:
BoldBooks AS
c/o 657 Oslo
Fredensborgveien 24D
0177 Oslo