Lagring og behandling av personopplysninger

Behandling av personopplysninger

Personopplysninger er alle opplysninger og vurderinger som kan knyttes til deg som enkeltperson. Formålet med vår behandling av personopplysninger er å bistå forfattere og forlag med utgivelse og salg av bøker, samt oppfylle de avtaleforpliktelser BoldBooks AS har mot deg som kunde eller leverandør.

Med behandling av personopplysninger mener vi i denne sammenheng enhver bruk av personopplysninger, som innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering eller en kombinasjon av slike bruksmåter.

All behandling av personopplysninger må ha et rettslig grunnlag for å være lov (jf. personvernforordningen artikkel 6). Det betyr at virksomheten på forhånd må ha identifisert om det finnes et behandlingsgrunnlag.

Når personopplysningene faktisk og logisk er nødvendig for at BoldBooks skal kunne levere en tjeneste som brukeren selv har etterspurt, trengs ikke samtykke.

Vi innhenter samtykke til å stå oppført på nyhetsbrev, i henhold til markedsføringsloven § 15.

Personopplysninger som hentes inn, registreres og utleveres av oss

BoldBooks deler ikke personopplysninger med tredjepart. For å bruke BoldBooks må en konto opprettes, der følgende personopplysninger lagres:

  • E-post
  • Fullt navn
  • Firmanavn og organisasjonsnummer (hvis bedriftskunde)
  • Telefonnummer (frivillig)
  • Kontonummer

Brukere kan når som helst be om å få slettet sin brukerkonto på boldbooks.no, og personopplysningene som er lagret på kontoen vil bli slettet. Eventuelle bestillinger som er foretatt vil bli bevart i systemet.

Informasjon om behandlingen, retting, sletting og innsynsrett

Personopplysningsloven § 18 stiller krav om din rett til innsyn i vår behandling av personopplysninger og de opplysninger som er registrert om deg. Krav om retting eller innsyn utover informasjon du får under «Min side» kan fås ved å sende en mail til post@boldbooks.no.

All overføring av data ved interaksjon mellom deg og boldbooks.no, skjer gjennom kryptert forbindelse i nettleser (https). Nødvendige tekniske sikkerhetstiltak er gjort for å forhindre angrep og at data kommer på avveie.

I henhold til personopplysningsloven § 28 skal opplysninger som ikke lenger er nødvendig ut fra det formål de er lagret for, slettes. Vi lagrer personopplysninger om deg i henhold til den til enhver tid gjeldende lovgivning.

Ved utsending av faktura vil betalingsinformasjon sendes ut til din e-postadresse. Purring vil skje manuelt. Telefonnummer kan brukes for slik purring. Innhenting av telefonnummer fra offentlige kilder vil kunne utføres i tilfeller med manglende betaling der kontakt ikke kan oppnås på annet vis.

Behandlingsansvarlig og databehandleravtaler

Databehandlere som utfører arbeid på vegne av BoldBooks utgjør ikke huller i sikkerheten for dine personopplysninger. For å sikre at dine personvernrettigheter er ivaretatt, har BoldBooks AS en databehandleravtale,, dersom databehandlerne på lovlig grunnlag skal behandle personopplysninger. Databehandleravtalen stiller relevante krav til leverandørenes kunnskap, ressurser, sikkerhetsnivå for behandlingen av de aktuelle personopplysningene.

Våre leverandører har ingen bestemmelsesrett over hvordan personopplysningene skal behandles, men opptrer kun på instruks fra BoldBooks AS.

Databehandleravtalen skal fastsette hensikten med og varigheten av behandlingen, behandlingens formål og art, typen personopplysninger og kategorier av registrerte samt våre kunders og våre egne rettigheter og plikter.

Den behandlingsansvarlige er ansvarlig for skade som er oppstått som følge av brudd på personvernlovgivningen, og databehandler er ansvarlig dersom de har opptrådt i strid med pålegg.

Oversikt over databehandlere BoldBooks AS har gjort avtale med:

  • DocStream AS – utvikling og drift av webtjenesten BoldBooks.no
  • Frankrig Regnskap – regnskapsføring
  • PowerOffice – regnskapssystem
  • Google G-Suite – filarkiv, e-post og analyse
  • MailChimp – nyhetsbrevutsendelse
  • HubSpot – CRM-system
  • Stripe – bankkortbetaling

Kundeoppfølging, markedsføring og samtykker

Ved oppfølging av brukerstøttesamtaler, ved mistanke om teknisk feil eller mistanke om ulovlig virksomhet vil BoldBooks AS ta kontakt på epost eller telefon for å avklare situasjonen.

Statistikk og bruk av informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker statistikk om salg av tjenester og bøker med beløp, dato og antall for visning i presentasjoner om BoldBooks AS. Statistikk vil være generalisert og aggregert, og inneholder ikke noen form for personalia eller sporbarhet i forhold til deg i våre systemer.

Vi bruker informasjonskapsler og analyseverktøy for å analysere det generelle bruksmønsteret på våre nettsider.

Besøksinformasjonen behandles anonymt og baserer seg på:

  • hvor mange som besøker ulike sider
  • hvor lenge besøket varer
  • hvilken lenke du trykket på for å komme til BoldBooks.no (eks: søk på internett, lenke fra sosiale medier, annonse, direkte innskriving av adresse m.m.)
  • hvilke nettlesere som benyttes

Informasjonskapsler er små filer som våre nettsider lagrer på din datamaskin. Filene kan kun leses av BoldBooks AS og deg selv, og brukes for eksempel til å se om du har besøkt nettstedet tidligere, tidspunktet for besøket og hvilket nettsted du kom fra. I tillegg utstedes informasjonskapsler fra tredjepart. Vi bruker Google Analytics for innsamling av statistikk på bruk av webtjenesten.

Informasjonskapslene kreves for å bruke nettstedet boldbooks.no på en funksjonell måte.