Sarah Roxana Herlofsen

Fødested: Tyskland | Bosted: Asker, Norge
Jeg har to store lidenskaper – biologi og barn. Jeg elsker å formidle vitenskap og synes det er magisk å være med når barn begynner å forstå kroppens mirakler. Min faglige bakgrunn er en doktorgrad i biomedisin. Etter flere år...

Jeg har to store lidenskaper – biologi og barn. Jeg elsker å formidle vitenskap og synes det er magisk å være med når barn begynner å forstå kroppens mirakler. Min faglige bakgrunn er en doktorgrad i biomedisin. Etter flere år innen klinisk stamcelleforskning på Rikshospitalet vil jeg nå bruke kunnskapene mine for å hjelpe barn til å forstå forskjellige sykdommer. Med stipend fra NFF (Norsk Faglitterær Forfatterforening), støtte fra Kulturrådet og samarbeid med Kreftforeningen har jeg utviklet min første bildebok “Hva er egentlig kreft?” og debuterte som barnebokforfatter i 2016. Nå jobber jeg sammen med NFF og NAAF på en lignende bok om allergiske sykdommer. Besøk meg gjerne på hjemmesiden hvis du vil bli oppdatert om aktuelle prosjekter eller vil lese mer om min faglige og personlige bakgrunn: www.herosa.org

Følg Sarah Roxana Herlofsen i sosiale medier!

Utgivelser

Hva er egentlig kreft? (2016)

Med bildeboken “Hva er egentlig kreft?” vil forfatteren gjøre kreft mindre skummelt for barn. Boken forklarer medisinske fakta, men vil også formidle trøst og håp og den gir mye plass til undring og åpne samtaler....
Sjanger: Barnebøker Språk: Norsk bokmål Type: Papirbok

Bøker under arbeid

Hva er egentlig allergi?

Når barn er allergiske har de ofte veldig mange spørsmål om seg selv og kroppen sin. Mange føler at det er noe feil med dem. Med denne boken vil jeg øke kunnskap om allergi for...

Når barn er allergiske har de ofte veldig mange spørsmål om seg selv og kroppen sin. Mange føler at det er noe feil med dem. Med denne boken vil jeg øke kunnskap om allergi for å forebygge mobbing og øke trivsel og trygghet av rammete barn.

Min visjon er å skape en barnebok som forklarer kroppen, sykdom og biologi til barn på en fin, lett forståelig og korrekt måte. God kommunikasjon skal hjelpe med å overvinne frustrasjon og etablere gode vaner rundt allergien. Barn skal også lære at de er forskjellige og at det er viktig å passe på hverandre.

Jeg har fått forfatterstipend fra Norsk faglitterær forfatterforening(NFF) og sammen med NAAF vil jeg skape en bok som kan brukes i familier, på skolen eller i samtale med helsepersonell.

Se mindre
Sjanger: Barnebøker