Videoklipp fra det første indieforfatterseminaret i Trondheim

Se videoklipp av fem uavhengige forfattere fra Trøndelag, som holdt innlegg på seminaret på Litteraturhuset i Trondheim 24. november 2017. Arrangementet foregikk på Sellanraa Bok & Bar, og ble gjennomført av Litteraturhuset i samarbeid med BoldBooks.

Illustrasjonen i ingressbildet er tegnet av Ståle Gerhardsen, se videoen hans nederst i saken.

Indieforfatterseminar i Trondheim på Sellanraa Bok & Bar, Arr: Litteraturhuset i Trondheim og BoldBooks
Seminaret ble arrangert på Sellanraa Bok & Bar, Litteraturhuset i Trondheim.

Hege Haugvik – En hel verden forsvinner

Hege Haugvik fortalte om sin roman En hel verden forsvinner – en bok om kultursjokket man opplever ved å flytte til et annet land. Hun fortalte om hele prosessen fra idé til utgivelse.

Lars-Erik Sira – Ute og sykler

Lars-Erik Sira har syklet landet rundt og dokumentert det i boka Ute og sykler – Norge rundt på 76 dager. Han delte sine knep om digital markedsføring.

Daniel Milford – Ildsjøen

Daniel Milford har gitt ut flere e-bøker, den siste er langnovellen Ildsjøen, som handler om hvordan det går med verden når Jesus kommer tilbake. Daniel delte sine tanker om hvorfor han satser kun på digitale bøker.

Anniken Bjørnes – Sommerengel

Anniken Bjørnes har hatt mange unnskyldninger for å utsette skrivingen opp igjennom årene, men til slutt kom hun seg over dørstokkmila og fikk gitt ut boka Sommerengel. Først på etablert forlag, og deretter på eget forlag. Anniken fortalte også hvordan hun bruker sosiale medier til nettverks- og personlig merkevarebygging som forfatter.

Ståle Gerhardsen – Pappaperm

Multikunstneren Ståle Gerhardsen avsluttet arrangementet med et fyrverkeri av et foredrag, hvor han fortalte både om sin første bok Pappaperm, som ble utsolgt før den kom fra trykkeriet, og om sin splitter nye barnebok om hva som finnes inne i en blyant: Hva som helst. Hva som kan være inne i en kulepenn viser han et eksempel på i ingressbildet!

Noen dager etter seminaret ble for øvrig Ståles streker om livet som småbarnspappa fanget opp av utenlandske medier: The Independent: Dad’s Comical Cartoons Capture the Chaos of Daily Life with his Wife and Children – gøy!

Kristin Over-Rein – tjenester til indieforfattere

Kristin Over-Rein fra BoldBooks holdt et innlegg om hvordan man kan gi ut en bok ved hjelp av BoldBooks – men var ikke forutseende nok til å få tatt video av foredraget… Det får bli neste gang! I mellomtiden kan du lese artikkelen BoldBooks på 1-2-3 eller gå direkte til forfattertjenester.

Be bold - go indie! Foto: Egil R.R. Moe
Be Bold – Go Indie! Foto: Egil R.R. Moe

BoldBooks takker foredragsholderne som villig stilte opp for å dele sine erfaringer, det engasjerte publikummet og Litteraturhuset i Trondheim for godt samarbeid.