Snart kan du investere i BoldBooks

BoldBooks i Finansavisen - Propr for bokbransjen

Finansavisen kan i dag offentliggjøre nyheten om at BoldBooks, som er et oppstartsselskap i bokbransjen, inviterer «folket» til å kjøpe aksjer.

*** OPPDATERT 14. februar 2019 ***

Denne kampanjen ble utsatt et år, les mer her: Nå kan du bli medeier i BoldBooks

I det tosiders gründerportrettet sammenligner Finansavisen BoldBooks med «Propr». Det er en løsning hvor du kan selge boligen din selv, uten å gå gjennom en megler. På samme måte fjerner BoldBooks mellomledd i bokbransjen, og lar forfattere gi ut og selge sin egen bok, uten å gå gjennom et forlag.

BoldBooks ble omtalt i en forskningsrapport høsten 2017, som en utfordrer til den etablerte bokbransjen. Forretningsideen er å sette forfattere i stand til å gi ut bøker av god kvalitet, samt å markedsføre og selge bøkene direkte til bokkjøperne på nett. Forfatterne beholder rettigheter, inntekter og kontroll over prosessen.

Aksjer kan kjøpes fra 2. mars

I faktaboksen i Finansavisens artikkel nevner BoldBooks for første gang sine planer om å åpne for at alle som ønsker det, kan bli medeier i selskapet.

Faktaboks Finansavisen: Finansiering 300 000 fra Kulturrådet, 100 000 fra Innovasjon Norge. Vil hente inn ytterligere 1,5 millioner via Folkeinvest.no før påske.

Planen er å åpne emisjonen 2. mars 2018. Lista er lagt lav for å delta, man kan kjøpe aksjer for alt fra tusen kroner og oppover.

– Målet er å hente inn 1,5 million på denne måten, sier Ole Kristian Rønningen. Han er ansvarlig for IT-utviklingen i selskapet. – Med disse pengene får vi realisert planene om å utvikle fra portal til en fullt skalerbar plattform, som kan gå internasjonalt.

Har prøvd crowdfunding før

BoldBooks har erfaring med crowdfunding fra tidligere, på godt og vondt.

– Vi prøvde oss på belønningsbasert crowdfunding i desember 2016, sier daglig leder Kristin Over-Rein. – Det var et halvt år før lansering, så vi hadde ingenting å vise fram. Til tross for det valgte over 100 personer å støtte det ferske gründerselskapet vårt. Likevel holdt det ikke helt i mål, så det ble ingen utbetaling til oss den gangen. Men vi fikk verdifull erfaring som kommer godt med nå.

Ole Kristian Rønningen og Kristin Over-Rein: snart kan du investere i BoldBooks
BoldBooks-gründerne Ole Kristian Rønningen og Kristin Over-Rein gleder seg over å kunne invitere folket til å bli medeiere.

Finalist i investorprogram

Gründerselskapet har også lært mye om det å investere i oppstartsselskaper de siste par månedene. I desember kom de til finalen i investorprogrammet Angel Challenge, som var støttet av Kulturdepartementet og Innovasjon Norge.

– Det var en bratt læringskurve, men nå står vi bedre rustet til å ta neste steg, sier Kristin. – Selv om vi ikke vant er flere av investorene fra programmet interessert i å følge oss videre.

Appell i folket

Kampanjen vil bli gjennomført i samarbeid med Folkeinvest.no, som har utviklet et verktøy for folkefinansiering av aksjer.

Crowdfunding av aksjeselskaper er ganske nytt i Norge. Ole Kristian Rønningen har vært med på å starte flere selskaper, men det er første gang han prøver å å hente inn kapital på denne måten.

– Det er klart det er en risiko å ta, men nå som vi allerede har mange fornøyde kunder og et stort nettverk, har vi stor tro på å lykkes, sier han.

Daglig leder i Folkeinvest AS, Øyvind Fries, mener at BoldBooks er et selskap som egner seg godt for crowdfunding.

– Boldbooks tjenester tilbys folket, og trenger folket tjenesten vil de nok også være interessert i å delta i verdiskapingen. Selvfølgelig er salg av aksjer avhengig av tilbudet og markedsføring, men interessen vil nok være stor. Vi ønsker dem i hvert fall lykke til.

BoldBooks valgte folkeinvest.no etter egen erfaring med verktøyet som investor.

– Jeg kjøpte selv noen aksjer i oppstartsselskapet ParrotPlay før jul, og synes systemet var veldig oversiktlig og brukervennlig, sier Kristin Over-Rein. – For BoldBooks vil en slik framgangsmåte bety at vi sparer tid på å hente inn de pengene vi trenger. Vi kan publisere all nødvendig informasjon på ett sted og spre det blant annet via sosiale medier. Vi har tro på at mange av våre forfattere, leverandører og samarbeidspartnere vil finne det interessant i å få en del av kaka. Etter min erfaring er Folkeinvest enkelt å bruke enten man vil kjøpe aksjer som privatperson eller firma.

Planer i januar og februar

BoldBooks jobber nå med å få på plass et rådgivende styre av høykompetente personer med nettverk innen bokbransjen, kommunikasjon, IT og media. De fleste personene er på plass og første møte blir i januar.

Fredag 19. januar er det kickoff for prosjektet Digital markedsføring av bøker, som er finansiert av Kulturrådet. Dette er Kulturrådets helt nye tilskuddsordning for kreativ næring, og et satsningsområde for regjeringen. BoldBooks var en av fire bedrifter innen litteratur som fikk støtte fra denne ordningen.

Interessert i å investere i BoldBooks?

Fra 1. mars 2018 åpner muligheten for å kjøpe aksjer i BoldBooks på Folkeinvest.no. Kampanjen varer til 21. mars eller til den er fulltegnet.

Hold deg oppdatert ved å abonnere på nyhetsbrevet som du finner nederst på boldbooks.no. Følg også med på Facebook-siden til BoldBooks og Facebook-siden til Folkeinvest.

Spørsmål eller innspill? Ta kontakt med daglig leder Kristin Over-Rein på kristin@boldbooks.no, telefon 97626847.

En kommentar

Comments are closed.