Temadag: «Hva skjer med fremtidens bokbransje?»

Temadag om framtidens bokbransje Deichman 5 mai 2018

Deichman Hovedbiblioteket og BoldBooks arrangerer en dag for forlagsbransjen, forfattere, deg som har lyst til å utgi bøker og andre interesserte lørdag den 5. mai i Oslo.

Les oppsummeringen her: Seminaret om framtidens bokbransje

Hvordan utfordrer ny teknologi maktforholdene i bokbransjen? Hva har det å si for litteraturens innhold og kvalitet? Vil nye digitale strukturer også påvirke hvilke stemmer som når ut? Kan uavhengige forfattere bidra til et større mangfold av bøker og demokratisering av bokbransjen?

Dette blir en temadag med debatt, foredrag og speeddating. Målgruppa er deg som jobber i forlag, er forfatter, deg som har lyst til å utgi bøker og ellers alle som er interesserte i hvordan bokbransjen utvikler seg.

Arrangementet er støttet av Stiftelsen Fritt Ord.

Program

1100-1110 Velkommen

Kortforedrag 

Lena Roer

1110-1125 Lena Roer
Hva skjer med innholdet i bøkene når man utgir på eget forlag? Hvordan kan uavhengige forfattere ivareta kvaliteten på sine egne bøker? Som styremedlem i Forfatterforbundet er Lena Roer opptatt av dette. Lena er forfatter av en romantrilogi basert på hennes bestemors liv. Ringrosen ble utgitt på tradisjonelt forlag, Tideverv på hennes eget forlag, og bok nummer tre er under arbeid.

Tina Marie Tsiplakis

1125-1140 Tina Marie Tsiplakis
Når flere kan gi ut selv, åpner det for nye stemmer og at flere kan dele viktige historier og kunnskap i bokform. Tina Marie Tsiplakis driver Mangfold forlag hvor hun ga ut Jeg gikk meg over sjø og land, en barnebok om en syrisk flyktningegutt. Tina brukte crowdfunding for å finansiere bokutgivelsen. Boka er en del hennes arbeid med sosialt entreprenørskap.

Andreas Christensen

1140-1155 Andreas Christensen
E-bøker og digital markedsføring åpner flere muligheter for forfattere som vil gi ut og selge bøker. Avstanden mellom lesere og forfatter blir også kortere. Andreas Christensen skriver science fiction, og Amazon er hans viktigste salgskanal. Andreas er sannsynligvis eneste nordmann som lever av å skrive e-bøker på fulltid.

Kristin Over-Rein

1155-1210 Kristin Over-Rein
Blockchain-teknologien er på full fart inn, også i bokbransjen. Blockchain beskrives som “det neste internettet”, en teknologi som gjør mellomledd overflødig. Kristin Over-Rein skal snakke om hva dette betyr for rettighetshåndtering og forretningsmuligheter for forfattere. Kristin er gründer av BoldBooks, som er en plattform for uavhengige forfattere.

1210-1230 PAUSE

1230-1315 Panelsamtale

Hvordan påvirker den teknologiske utviklingen framtidens bokbransje?

Vidar Kvalshaug

Samtalen ledes av Vidar Kvalshaug.

Deltakere:

  • Anders Christensen, indieforfatter
  • Terje Colbjørnsen, forsker ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo
  • Tine Kjær, direktør for skjønnlitteratur ved Cappelen Damm

Andreas ChristensenTerje ColbjørnsenTine Kjær

1330-1430 Speeddating med redaktørene

Åsfrid Hegdal

Åsfrid Hegdal

Roger Pihl  

Har du en bokidé du ikke vet hvordan du skal ta videre? Åsfrid Hegdal og Roger Pihl har erfaring både fra forlag og med uavhengige forfattere. De gir tilbakemelding på din bokidé og tips til hvordan du kan utvikle den videre.

Praktiske opplysninger

Tidspunkt: Lørdag 5. mai kl 11-15

Sted: Hovedsalen på Deichman Hovedbiblioteket, Arne Garborgs plass 4, Oslo

Pris: Gratis inngang!

Sjekk vårt Facebook-arrangement og se hvem andre som har tenkt seg dit.