Tor Bertel Løvgren

Fødested: Larvik | Bosted: Skien
«Fantasiskriving» har vært en pasjon fra da jeg forstod hvordan bokstaver kunne bli til setninger. I tidlige ungdomsår ble hyppige besøk på bestefars skrivestue en ny og viktig inspirasjonskilde. Født i Larvik i 1949, pensjonist, og har bodd i Skien...

«Fantasiskriving» har vært en pasjon fra da jeg forstod hvordan bokstaver kunne bli til setninger. I tidlige ungdomsår ble hyppige besøk på bestefars skrivestue en ny og viktig inspirasjonskilde.
Født i Larvik i 1949, pensjonist, og har bodd i Skien med familien de siste 40 år.
Jeg er utdannet bioingeniør og fikk med meg en cand. mag. grad i kjemi fra universitetet i Oslo. Jobbet på sykehus, i rusomsorg, og var i de siste par og tjue årene av arbeidslivet tilknyttet et teknisk senter som ingeniør/forsker innenfor polymerkjemi.
Sammen med skrivinga, har det blitt musikk, maling og foto. Delvis har det virket berikende på forfatterskapet, delvis har det gått utover konsentrasjonen rundt dette.
To diktbøker, ei turbok med fotografier, dikt og refleksjoner, samt en samling med egenproduserte betraktninger om hvordan folk i Jesu samtid opplevde ham. Også to CD-er i visesjangeren med egne tekster og melodier står på utgiverlisten.
Nå er altså «Buskytteren», oppfølgeren av «Sverddrengen», utgitt, og den tredje boka «Pilegrimen», er på beddingen. Trilogien er et resultat av 10 års studier og skrivearbeid.

Følg Tor Bertel Løvgren i sosiale medier!

Utgivelser

Bueskytteren E-bok (2020)

Middelalder- og samtidsroman, bind 2. En annerledes vei inn i historiske begivenheter. «En følelse av ikke å høre til i huset fulgte ham som en skygge. Marie var utvilsomt kona, og Bjarte og Hedvig barna...
Sjanger: Romaner Språk: Norsk bokmål Type: E-bok

Sverddrengen E-bok (2018)

Middelalder- og samtidsroman, bind 1. Fortellingen speiles i to utgaver Tord – i hver sin tidsepoke. Vi følger Tord Jonssons indre konflikt i de fredelige 1980-årene, og hvordan skjebnen hans veves sammen med krigeren og...
Sjanger: Romaner Språk: Norsk bokmål Type: E-bok

Sverddrengen (2018)

Middelalder- og samtidsroman, bind 1. Fortellingen speiles i to utgaver Tord – i hver sin tidsepoke. Vi følger Tord Jonssons indre konflikt i de fredelige 1980-årene, og hvordan skjebnen hans veves sammen med krigeren og...
Sjanger: Romaner Språk: Norsk bokmål Type: Papirbok

Bøker under arbeid

Bueskytteren

Middelalder- og samtidsroman, bind 2. En annerledes vei inn i historiske begivenheter. Bueskytteren er som forløperen, Sverddrengen, fortellingen fra to tideverv som samtidig løper parallelt og veves inn i hverandre. Vi følger Tord og Marie...

Middelalder- og samtidsroman, bind 2. En annerledes vei inn i historiske begivenheter.
Bueskytteren er som forløperen, Sverddrengen, fortellingen fra to tideverv som samtidig løper parallelt og veves inn i hverandre.
Vi følger Tord og Marie videre på ferden etter å ha flyttet fra Oslo til Skien i de fredelige 1980-årene, og krigeren og navnebroren Tord Sigurdsson på Bratsberg gård under kongsbrødrestriden midt på 1100-tallet. Forholdene er skildret «nedenfra» gjennom disse to unge menn og deres familier, og «ovenfra» gjennom høvdinger og mektige kongsbrødres tanker og handlinger.
Tord Jonsson opplever, lik fortellingen i bind 1, uforklarlige begivenheter som binder ham til middelalderen, til Maries økende uro. Huskaren Tord Sigurdsson går fra opplæring i kamp og våpenbruk til å bli en fullbefaren bueskytter. Sammen med Gregorius Dagsson og resten av krigerflokken, ror og seiler de langskip til Bjørgvin, Nidaros, Viken(Oslo) og Bohuslän, der de mest kjente sjøslagene i denne perioden av Norges historie utspiller seg. Snorres kongesagaer blir her en naturlig ingrediens i fortellingen. Det mest utfordrende, beskrevet i starten av boka, er likevel vinterflukten sammen med Gregorius’ nitti hærmenn over Hardangervidda.
Gjennom en medrivende skildring av krig og strabaser herdes den usikre, men reflekterte Tord Sigurdssons karakter, og for Tord Jonsson åpnes uventet en vei ut av barndomstraumet.
Trilogien handler om prøvede vennskaps avgjørende betydning, tilhørighet og identitet. Hvem er vi dypest sett, uavhengig av tid, sted og omstendigheter? Er vi et produkt av tilfeldigheter, eller finnes det et lag av dypere mening i livet, selv når alt rundt oss er kaotisk og skremmende?
De nære livshistoriene til menneskene vi møter i Bueskytteren gir rom for ettertanke på flere plan, der beretningene fra epokene blir kledd i en tidsriktig språkdrakt. Bokas historiske univers forsetter der den der den første slapp, og i løpet av 2021 forventes «Pilegrimen» utgitt, det tredje og siste bind i trilogien om Tord. Illustrasjon: Anders Kvåle Rue.

Se mindre
Sjanger: Romaner