Noe gikk galt

Du kan forsøke å laste inn siden på nytt. Om feilen vedvarer kan du ta kontakt med oss på post@boldbooks.no.

Feilkode 418

Hauk og Falsk vil printe bøker on demand

Sist oppdatert for 6 måneder siden

 

Møt to ganske forskjellige forfattere som skriver i helt ulike sjangere. Noe til felles har komikeren Herodes Falsk og filologen Gunnar “Hauk” Gjengset likevel – evnen til å gå egne veier, noe som blant annet innebærer å satse på selvpublisering.

I september 2023 lanserte BoldBooks sin nye trykkeløsning Print-on-demand, som formidles i samarbeid med tyske BoD (les pressemeldingen). Bøkene blir tilgjengelig i nettbokhandlene og trykkes kun når noen kjøper dem. 

– Responsen fra forfatterne er helt enorm, fordi dette har de ventet på lenge, sier Kristin Over-Rein, som er gründer og daglig leder av BoldBooks. – Flere som hittil har sittet på gjerdet har nå hoppet ned, fordi de ser at bokutgivelse plutselig er innen rekkevidde, med lavere risiko og mindre adminstrasjon enn noen gang. 

To av de første forfatterene til å inngå avtale med Boldbooks om å ta i bruk Print-on-demand forteller om hvorfor akkurat denne løsningen er så attraktivt for dem:

Var tom på lager for Norges bidrag til Frankfurt 

Gunnar Gjengset har en doktorgrad i litteraturvitenskap og har utgitt flere bøker. Mange vil huske ham fra pseudonymet “Hauk”, hvor han i mer enn 25 år sto bak Dagens sukk i Adresseavisen, en spalte som nå lever videre i Klassekampen på 12. året. Gjengset har tidligere selvpublisert en samling nye aforismer med illustrasjoner av Håkon Bleken, ved hjelp av tjenester fra BoldBooks.

 

183100-hauk-portrett0003-683x1024.jpg

Sammen med professor Harald Gaski skrev Gjengset skuespillet om den samiske forfatteren Johan Turi, som hadde urpremiere på Det Norske Teateret i 2017, produsert av Beaivvasj Samiske Nasjonalteater. Stykket hadde nypremiere på bokmessen i Frankfurt i 2019, da Norge var vertsland. 

 

Johan-Turi-Frankfurt-Norway-2019.png

 

– Jeg oppdaget at jeg ikke hadde noen eksemplarer av Johan Turi-boka igjen selv, sier Gjengset. – Men med den nye Print-on-demand-løsningen kan jeg både få bestilt et eksemplar hjem, samtidig som jeg kan gi boka “evig liv” med tanke på framtidige bokkjøpere, uten noen økonomisk risiko for meg, avslutter forfatteren, som allerede har planer om neste Print-on-demand-bok.

 

Johan-Turi-cover.jpeg

Hvis du kjøper boka Johan Turi, for eksempel på ark.no, blir den trykt i ett eksemplar, kun til deg. 

Selger bøker til 50 000 følgere på Facebook

Herodes Falsk, kjent fra humortrioen Prima Vera, sammen med Tom Mathisen og nå salige Jahn Teigen, er en av Norges største komikere gjennom tidene. Men noen bestselgerforfatter ble han aldri – i hvert fall ikke på forlag. 

 

hannfalsk0057_2.jpg

 

– I 2009 var jeg på boksigneringsturné sammen med Jo Nesbø, gjennom Aschehoug, hvor vi begge nettopp hadde utgitt krim. På den turneen opptrådte vi og lagde show for ansatte i bokhandlere hver kveld. Det var veldig populært, men i motsetning til Nesbø fikk jeg ikke innpass i bokhandlerne av den grunn. Og kommer du ikke inn i varmen hos bokhandlerne spiller det ingen rolle hvor god boka er. Fra den dagen fant jeg ut at jeg trenger faktisk ikke et forlag. Jeg har følgerne mine i sosiale medier og de kjøper bøkene mine fordi de elsker humoren, og de bryr seg ikke om forlagslogoen uansett, sier Herodes Falsk.

– Hittil har jeg gitt ut bare e-bøker fordi det var mest praktisk sånn logistikkmessig for meg som bor på Gran Canaria, sier Falsk. – Men mange av følgerne mine vil aller helst lese på papir og nå kan jeg endelig tilby dem det også. Jeg har fått en enkel måte å trykke og sende ut papirbøker på, uten at jeg trenger å stable bokesker eller pakke inn en eneste fysisk bok selv, det er helt genialt! 

 

Herodes-Falsk-Racersykkel-er-den-nye-hentesveisen.jpeg

 

Trofaste fans kan nå se fram til å lese papirutgaven av Herodes Falsk’ bok Racersykkel er den nye hentesveisen, som kan bestilles på f.eks. ark.no.

 

To dager etter at han delte boknyheten på Facebook-siden sin, hadde innlegget fått nesten 800 reaksjoner og over 100 kommentarer. 

 

Herodes-Falsk-boknyhet-Facebook.png

 

Når man er så populær og i tillegg klarer å skape et slikt engasjement blant følgerne sine – nei, hva skal man da med et forlag? Ikke vanskelig å være enig i det. 


Vurderer du å følge i Hauk og Falsk sine fotspor, og gi ut din egen bok? Du finner alle tjenestene du trenger – fra idé til ferdig produkt – her på boldbooks.com

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

BoldBooks Logo
ALLi Partner Member
Ikon
Ikon
Ikon
Ikon
© BoldBooks 2024