Noe gikk galt

Du kan forsøke å laste inn siden på nytt. Om feilen vedvarer kan du ta kontakt med oss på post@boldbooks.no.

Feilkode 418

Ny tjeneste: AR-teknologi i papirbøker

Sist oppdatert for 5 måneder siden

I et samarbeid med et annet norsk teknologiselskap, Ludenso, kan BoldBooks nå gi uavhengige forfattere en mulighet som hittil har vært forbeholdt store forlag. Vi utvider tjenestespekteret for bokutgivelse med AR-teknologi! Les mer om samarbeidet i pressemeldingen nedenfor.

Augmented Reality betyr at man lager en hybrid av den digitale verden og den virkelige verden. Med AR kan du som fagbokforfatter kombinere den fysiske verdens papirbøker med virtuelle 3D-modeller av illustrasjonene. Forskning viser at dette fører til bedre læringsutbytte for leserne. 

Ludenso_12.jpg

Hvordan fungerer det for forfatteren/utgiveren?

Du får tilgang til Ludensos plattform med rikholdige 3D-bibliotek, hvor du kan plukke ut modeller du kan bruke i din bok. Du kan også bruke samme plattform for å legge inn dine egne videoer og lyder, som du ønsker å knytte til boka. Det må legges inn en QR-kode i trykke-PDF-en til boka, som lenker til ditt prosjekt.

Hvordan fungerer det for leseren?

I boka får leseren informasjon om å laste ned mobilappen Ludenso Explore, som gir tilgang til det digitale innholdet som er knyttet til boka.  Via mobilen kan leseren interagere med 3D-modellene og for eksempel plassere dem inne i det fysiske rommet hen befinner seg. 

Ludenso_9.jpg

Hvordan bestille og hva koster det?

Ludenso har i utgangspunktet en veldig hyggelig pris til indieforfattere som bestiller via BoldBooks, pris 20 000 kroner per bokprosjekt. 

Som introduksjonstilbud har de også “Early bird”, og gir et juletilbud på kun 15 000 kroner til dere som bestiller først. 

Hvis du ønsker å få utviklet skreddersydde 3D-modeller til ditt eget prosjekt, er det også mulig. Det prises i så fall separat og bestilles som en tilleggstjeneste. 

Gå til tjenestekategorien Augmented Reality (AR) og videre til profilen til AR-ekspert Ingrid Skrede, hvor du kan kontakte henne for mer info og bestilling. 

Der har du også muligheten til å bestille en 15 minutters gratis infosamtale med Ingrid.


PRESSEMELDING 29. november 2023

I et banebrytende samarbeid slår Ludenso og BoldBooks, to ledende norske teknologiselskaper innen bokbransjen, seg sammen for å forme fremtiden for bokpublisering. Begge selskapene er i frontlinjen for den stadig skiftende bokbransjen, der de anerkjenner de endrede måtene lesere interagerer med innhold på og den økende etterspørselen etter innovative tilnærminger til å gi ut bøker. 

Partnerskapet mellom Ludenso og BoldBooks markerer et betydelig skritt fremover i å gi forfattere større makt og forbedre den generelle publiseringsopplevelsen. Ludenso, kjent for sin ekspertise innen Augmented Reality (AR), er klar til å tilføre en ny dimensjon til illustrerte bøker ved å integrere 3D-modeller sømløst inn i den fysiske verdenen. AR-teknologi, bredt anerkjent innen spill og medisin, vil bli brukt for å gi leserne en oppslukende opplevelse, slik at de kan samhandle med realistiske 3D-modeller av dyr, kroppsdeler, maskiner og bygninger. Denne banebrytende teknologien vil være knyttet til fysiske bøker, slik at lesere kan bruke mobilene sine til å vise dynamiske og roterbare 3D-modeller i omgivelsene rundt seg. 

Samarbeidet åpner for nye muligheter for Ludenso til å samarbeide direkte med forfattere og tilby dem enestående frihet i skapelsen av bøkene sine. Ved å gi de som står bak verket større autonomi, har Ludenso som mål å heve den kreative prosessen og forbedre den overordnede kvaliteten på innholdet. 

BoldBooks, en pioner innen å skape en digital markedsplass hvor uavhengige forfattere kan koble seg sammen med bransjeprofesjonelle, inkludert redaktører og designere, utvider sin tjenesteportefølje. Samarbeidet med Ludenso styrker BoldBooks sitt engasjement for å gi forfattere verktøyene de trenger for å forbedre sine kreative bestrebelser. Med AR-teknologi kan uavhengige fagbokforfattere nå kombinere tradisjonelle papirbøker med digitale modeller som leseren kan betrakte og rotere i rommet de befinner seg i. BoldBooks holder fast ved sin kjerneverdi – å stå ved forfatterens side for å bevare rettigheter og inntekter. 

Kristin Over-Rein, Grunnlegger og Administrerende direktør i BoldBooks, uttrykte entusiasme for samarbeidet: "BoldBooks er her for forfatterne, og jobber uavbrutt for at den viktigste verdiskaperen i bokbransjen skal beholde de rettighetene og inntektene til sitt verk. Samarbeidet med Ludenso harmonerer sømløst med vår misjon, og gir uavhengige forfattere enda flere verktøy for å og utvikle og publisere profesjonelle bøker i både innhold og utforming." 

Kunngjøringen av dette banebrytende samarbeidet finner sted under et webinar for sakprosaforfattere den 29. november. Webinaret holdes av Kristin Over-Rein, Grunnlegger og Administrerende direktør i BoldBooks, Ingrid Fallrø Skrede, Medgründer og Markedsføringssjef i Ludenso, og forfatter og innovasjonsprofessor Sjur Dagestad.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

BoldBooks Logo
ALLi Partner Member
Ikon
Ikon
Ikon
Ikon
© BoldBooks 2024